Jdi na obsah Jdi na menu

Výsledky ze Stýskal 2017 (plamen)

16. 10. 2017

MLADŠÍ

V kategorii mladších startovala převážně přípravka (Tom, Dan, Kája) a doplnili je dva mladší (Matýsek, Domča), kteří jsou však i ve své kategorii spíš menší. Měli jsme tak bezkonkurenčně nejmladší družstvo ze všech. I přesto jsme nebyli poslední :)

Celkově výkon stačil na 20. místo z 23 družstev a to je myslím lepší, než kdokoli z nás předpokládal

Štafeta dvojic

Šfatetu dvojic zaběhli bezkonkurenčně nejpomaleji, ale to není kvůli jejich věku překvapivé. Nasbírali však obdobně trestných jako jiná družstva. I přesto však skončili poslední.

Braňák

Čas běhu byl 50 minut. Podařilo se nám předběhnout jen jedno družstvo mladších. Zato trestné body vše zlepšili. Na střelbách díky Matýskovi získali jen 12 trestných bodů a předběhli 5 družstev. Stejný počet družstev předběhli na topografii, kde díky jedné chybné značce získali 1 trestný bod. Zato v úzlících zabodovali a s čisným skóre byli mezi sedmi družtvy, které tuto disciplínu zvládli bez problému. Bylo to také tím, že nás rozhodčí brali jako přípravku a trochu s uzlíky pomohli. Obdobně dopadla i zdravověda. Žádný trestný bodík nepřibyl stejně jako dalším 12 družstvům. Požární ochrana byla horší. Na hasicích přístrojích a věcných předmětech bylo hodně chyb, ale i tak jsme byli lepší než Chotíkov a Žichlice A. Lano přelezli až na jednoho všichni a tak jsme se zařadili opět mezi nejlepší.

Celkově jsme nasbírali 22 trestných bodů (na trestné body by byli mladší na 9. místě). Braňák tak pro naše mladší skončil na krásném 14. místě.

Srovnání s přípravkami

Pokud bychom se chtěli porovnat se třemi přípravkami, které se závodů zůčastnili, skončilo by naše družstvo na 3. místě ze 4. Štafeta dvojic by byla nejhorší, ale to hlavně proto, že u přípravek může hadici motat vedoucí a dětem se neudělují trestné body. V čase běhu by nás předběhla těsně dvě družstva. Na vzduchovce by bylo lepší jen jedno družstvo. Na laně bychom byli mezi nejlepšími, v požární ochraně a topografii však nejhorší. Na počet získaných trestných bodů bychom byli třetí.

STARŠÍ

Ani pro kategorii starší jsme neměli dost závodníků a tak je doplnili mladší. Naše družstvo opět patřilo k nejmladším ve své kategorii. Závodil Lukáš, Honzík, David, Denisa a Kačka.

Celkově si naši starší těsně odnesli 13 místo z 18 družstev. Kdybychom chtěli spekulovat, stačilo, aby nidko nespadl z lana a získali bychom krásné 8. místo, ale to je jen kdyby

Štafeta dvojic

Čas na štafetě dvojic patřil k horším, díky 10 trestným bodům navíc to pro naše družstvo znamenalo 16. místo z 18 družstev.

Braňák

Celkový čas běhu byl 35 minut. Rychlejší bylo jen 8 družstev. Střelby se příliš nevyvedli a tak s 8 trestnými body zůstali tak ve středu. Topografie se vysloveně nepovedla. 5 trestných bodů zde znamenalo jeden z nejhorších výsledků. Na uzlích byla jen nedna chyba, kterou udělalo více družstev, horší však byly jen tři týmy. Obdobě dopadla zdravověda, kde za špatně uvázanou ruku získali 5 trestných bodů (horší bylo jen jedno družstvo). Požární ochrana vcelku šla. S jedním trestným bodem se zařadili mezi nejlepší (lepší byla jen 4 jiná družstva). Zato lano nezdolali hned dva naši závodníci.

Celkově starší nasbírali 28 trestných bodů, což by stačilo jen na 14. místo. Díky tomu, že byli na trati rychlí, dopadli na braňáku velmi slušně a odnesli si překvapivé 10. místo.