Jdi na obsah Jdi na menu

Výsledky ze Žichlic 2017

10. 10. 2017

Do Žichlic jsme nakonec vyslali dvě družstva - přípravku a starší. Družstvo starších však bylo složeno i z prvňáčků a to se odrazilo na výsledku. Obě družstva skončila ve své kategorii na poslední místě a to jen kvůli času běhu. Alespoň víme, co do příště zlepšit.

Přípravka si na disciplínách vedla velmi dobře. Na střelbách sice žádný špalík netrefili, ale to se ostatně povedlo jen domácí přípravce. Jedinou chybou, kterou na trati udělali byl jeden špatně uvázaný uzlík. Jinak žádné trestné body nenasbírali. Bohužel kvůli bezkonkurenčně nejpomalejšímu času zdolání celé trati braňáku skončili na posledním, tj. 7. místě ze všech přípravek. Štafeta dvojic byla také ze všech přípravek nejpomalejší, ale to bylo způsobeno tím, že Barča skutečně sama motala hadici a vedoucí ji nemuseli příliš pomáhat :)

Starší se velmi snažili. Bohužel Matýsek a Andrejka trénovali pouze na mladší kategorii a tak nebylo možné doučit je vše jako starší. I tak spoustu disciplín zvládli vcelku dobře. Na štafetě dvojic skončili na 19. místě a nebýt 10 trestných bodů, bylo by umístění ještě lepší. Na střelbě zůstalo stát 8 z 15 špalíků, což je poměrně dobrý výsledek, protože nejlepšímu družstvu zůstali stát 4 špalíky. Horší však byla topografie, kde s 11 trestnými body z max. 15 hodně zhoršili svůj výsledek. Na uzlíkách se nepodařilo správně uvázat rovnou dva, což byl také nejhorší výsledek ze všech družstev. Zdravověda byla "jen" za 2 trestné body za zbytečnou chybu při transportu ruky. Ostatní družstva však byly většinou bez trestných bodů. V požární ochraně získali také "jen" jeden trestní bodík za špatné určení hasebního prostředku. Na laně však 2 nepřelezli a tak 34 nasbíraných trestných bodů stačilo jen na poslední místo.